Hal Ehwal Akademik PDF Print E-mail

PENGENALAN
Bahagian Hal Ehwal Akademik ditubuhkan bersama dengan kewujudan UiTM Negeri Sembilan pada 1 Jun 1999 yang beroperasi di Kampus Sementara di Kompleks Pertanian Negeri Sembilan Timur, Jalan Melang, Kuala Pilah, Negeri Sembilan.  Diperingkat awal, UiTM Negeri Sembilan telah menawarkan dua program ialah Program Pra Sains dan Pra Perakaunan dengan pengambilan kumpulan pertama pelajar seramai 166 orang.

Pada tahun 2001 UiTM Negeri Sembilan telah menambah dua lagi kursus iaitu Kursus Diploma Komputer Sains dan Kursus Diploma Sains.  Walau bagaimanapun pada tahun 2003 Kursus Diploma Komputer Sains dan Diploma Sains telah dipindahkan ke UiTM Shah Alam dan Kursus Pra Perakaunan telah di pindahkan ke UiTM Pahang.                        

Kini UiTM Negeri Sembilan hanya menawarkan Program Pra- Diploma Sains sahaja dan dalam usaha meningkatkan prestasi para pelajar Pra- Diploma Sains di UiTM Negeri Sembilan.

MISI
Memberi khidmat professional kepada program yang ditawarkan di UiTM Negeri Sembilan bagi melahirkan generasi Profesional Bumiputra yang berilmu, berinovatif, beriltizam, bertaqwa serta berdaya saing yang berlandaskan nilai-nilai murni dan beretika serta mampu meneraju pembangunan Negara.

VISI
Menjadikan bahagian Hal Ehwal Akademik UiTM Negeri Sembilan sebagai satu bahagian yang unggul dalam menguruskan dan melaksanakan aktiviti akademik yang berteraskan kecememerlangan bagi melahirkan graduan yang berdaya saing, global dan beretika.

PIAGAM PELANGGAN

KAMI BERJANJI UNTUK TERUS MEMBERI PERKHIDMATAN YANG BERKESAN, CEKAP DAN TEPAT DENGAN MESRA KEPADA PELAJAR, PENSYARAH, IBUBAPA DAN PELANGGAN KAMI.

TUGAS-TUGAS DI BAHAGIAN HAL EHWAL AKADEMIK
Pentadbiran Am, Rekod Pelajar, Peperiksaan.

Pentadbiran Am
Urusan surat menyurat, Urusan fail pentadbiran, Urusan bilik-bilik kuliah, Peralatan mengajar, Pembelian dan tuntutan.

Rekod Pelajar
Pendaftaran pelajar baru dan lama, Urusan fail peribadi pelajar, Menguruskan hal-hal pelajar, Kad pelajar.

Peperiksaan
Mengaktifkan status pelajar, Pendaftaran kursus, Mengedar jadual waktu peperiksaan dan pengawas peperiksaan ,Menyediakan bilik peperiksaan, Menyediakan keperluan dan kelengkapan peperiksaan, Mengurus kertas soalan, Memproses keputusan peperiksaan, Ketidakhadiranpelajar


Staf  HEA, UiTM Negeri Sembilan

Penolong Pendaftar

Cik Ainul Fadzilah Harun

06-4832113

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Pegawai Eksekutif
Encik  Muhammad Aizuddin Abdul Rahim

06-4832112

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

cialis

 

 

 

Time

Capaian Web Dalaman

Visitors Counter

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday40
mod_vvisit_counterYesterday48
mod_vvisit_counterThis week548
mod_vvisit_counterThis month40
mod_vvisit_counterAll1010971

Popular

Copyright © 2006 - 2016 SELAMAT DATANG KE UiTM NEGERI SEMBILAN.
Power by Pusat Sistem Maklumat Bersepadu