Emel pelajar

Emel pelajar ini digunakan sebagai emel Universiti kepada semua pelajar UiTM. Pihak InfoTech yang menyediakan akaun emel pelajar @isiswa.uitm.edu.my dan pelajar boleh login melalui Web Microsoft Live@edu (http://login.live.com)

Program Microsft Live@edu disediakan kepada institusi pendidikan dengan keupayaan penyimpanan data.

Live@edu suite termasuk:-
Outlook Live (10 GB emel dan ciri-ciri kalendar)
Office Web Apps (Word, Excel, PowerPoint, Satu Nota pada Cloud)
SkyDrive (25 GB Online Ruang Simpanan),
DreamSpark (perisian percuma) dan Live Messenger

Q & A

Siapa yang boleh menggunakan servis ini?

Pelajar yang mempunyai No. Pelajar sahaja yang disediakan akaun emel pelajar universiti.

Permohonan akaun emel pelajar didaftarkan secara automatik semasa pendaftaran pelajar baru sesi Kemasukan bulan Mac – Jun dan sesi Kemasukan bulan September – Disember setiap tahun. Bagi pelajar Post Graduate, ePJJ, PLK atau pelajar yang masih belum mendaftar boleh menghubungi Pentadbir emel pelajar melalui:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Berapa harga bagi servis yang disediakan ?

Servis emel ini diberi secara percuma kepada semua pelajar UiTM seluruh Malaysia dengan kapasiti 10 GB diperuntukan untuk emel dan Kalendar serta SkyDrive sebanyak 25 GB ruang simpanan.