Permohonan Rangkaian Baru (Wired dan Wireless)
Permohonan Rangkaian Baru (Wired dan Wireless) Rangkaian ataupun Network amat penting pada masa sekarang. Dengan adanya servis ini, akan memudahkan pengguna untuk berhubung dengan dunia luar mereka. Universiti membenarkan permohonan bagi penggunaan rangkaian sama ada wired atau wireless kepada staf akademik dan bukan akademik. Pihak Rangkaian akan menguruskan penambahan rangkaian melalui permohonan daripada pengguna.

SIAPA YANG BOLEH MENGGUNAKAN SERVIS INI ?
Staf Akademik Staf Non Akademik Pelajar (wireless sahaja) Bahagian Penyelidikan

BAGAIMANA PERMOHONAN BOLEH DIBUAT ?
Permohonan boleh dibuat melalui laman iSMS dengan mengisi secara lengkap borang berkenaan.

BERAPA HARGA BAGI SERVIS YANG DISEDIAKAN ?
Servis rangkaian ini diberi secara percuma kepada semua staf akademik, non akademik, pelajar serta bidang peyelidikan dalam UiTM sahaja.

BAGAIMANA UNTUK MENDAPAT BANTUAN BAGI SERVIS INI ?
Sila hubungi meja bantuan InfoTech untuk mendapatkan bantuan bagi servis ini :-

Help Desk : 06-483 2374
Aduan : http://isms.uitm.edu.my