Description:

Running event organized by Waghih Run Secretariat of UiTM Cawangan Negeri Sembilan aims to expose UiTM Kampus Rembau to the community and promote healthy living through outdoor activites. It is an activity that will surely challenge your mental and physical abilities.

Venue: UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Rembau.

Date: 11 November 2017 (Saturday)

Time: 6.30 am

Flag Off: 7.45 am (3KM)

Registration Fees: RM25 for 3KM run

Registration Date : 1 September 2017 – 18 October 2017

Event Organiser: Waghih Run Secretariat of UiTM Cawangan Negeri Sembilan

Participant Entitlement

1. Runner Bib (Race kit),
  2. Certificate (Available after race completion)
  3. Light refreshment (Available after race completion)

Winner Prizes (Hamper):

Men

First: RM 50.00

Second: RM 30.00

Third: RM 20.00

Women

First: RM 50.00

Second: RM 30.00

Third: RM 20.00

For Registration Please Click the Link ---> Registration Campus Run 2017

Untuk keterangan lanjut sila hubungi:

En. Mohamad Shahrimi Hashim

no phone: 06-4832158

Kampus Kuala Pilah

• Bangunan Pentadbiran Utama (BPU)
  • Blok Akademik:-
    • Makmal Sains (32 makmal) (kapasiti: 30 pljr/ makmal)
    • Makmal Komputer (4 makmal)(kapasiti: 60 pljr/makmal)
    • Makmal Bahasa (2 makmal) (kapasiti: 60 pljr/makmal)
    • Bilik Seminar ( 7 bilik)(kapasiti: 80-100 pljr/bilik)
    • Bilik Kuliah (33 bilik)(kapasiti: 40-60 pljr/bilik)
    • Dewan Kuliah kapasiti 100 (1 dewan)
    • Dewan Kuliah kapasiti 200 ( 1 dewan)
    • Pejabat Unit Pengurusan Ladang
  • Asrama
    • 10 Buah Blok ( 250 pelajar setiap blok)
  • Kafeteria
  • Pusat Kesihatan Pelajar
  • Kemudahan Sukan
  • Perpustakaan (600 pelajar)
  • Pusat Pelajar
  • ATM (Bank Islam, RHB)

Mengenai Kampus Seremban anda boleh layari di laman web rasmi

Motto

“Usaha, Taqwa, Mulia”

Visi

Menjadikan UiTM sebuah universiti unggul yang berteraskan kesarjanaan dan kecemerlangan akademik bagi menerajui dinamisme bumiputera dalam semua bidang profesional bertaraf dunia  supaya terlahir graduan yang berdaya saing, global dan beretika.

Misi

Mempertingkatkan keilmuan dan kepakaran bumiputera dalam semua bidang menerusi penyampaian program profesional, penyelidikan serta penglibatan khidmat masyarakat yang berlandaskan kepada nilai-nilai murni dan etika keprofesionalan.

Falsafah

Setiap individu mampu mencapai kecemerlangan melalui pemindahan ilmu serta penerapan nilai-nilai murni agar menjadi graduan profesional yang berupaya mengembangkan ilmu dan membangunkan diri, masyarakat dan negara.

Objektif

• Menyediakan peluang maksimum kepada kaum bumiputera bagi mengikuti pendidikan bertaraf profesional dalam bidang sains, industri, teknologi, perdagangan, seni dan kemasyarakatan.
  • Menyediakan program pengajaran yang berkualiti dan inovatif serta memenuhi kehendak pasaran dan pelanggan di samping mendokong dasar pembangunan negara.
  • Mewujudkan program pembangunan kemanusiaan sebagai alat menerapkan sistem nilai di kalangan masyarakat UiTM.
  • Memastikan produk UiTM bukan sahaja dapat memenuhi pasaran guna tenaga manusia tempatan, malah juga bersedia berkhidmat di peringkat global.
  • Menjadikan UiTM sebuah organisasi cemerlang yang dapat menjamin pengurusan sumber manusia, kewangan dan harta benda yang berkesan dan cekap untuk mencapai matlamat pendidikan UiTM serta memainkan peranan sebagai pemangkin pembangunan masyarakat.